Al 34 jaar is Dijkpop een begrip in West-Friesland. Met drie stages en een brede line-up — van dance tot pop en rock — en de sinds vorig jaar een bomvolle extravagante Oh La La Bar is Dijkpop een jaarlijks feest voor iedereen. Dit zijn de eerste acht namen voor het Dijkpop Festival 2017;  De Jeugd van Tegenwoordig, Moksi, Yung Internet, My Baby, St. Tropez, Holy Goof, Death Alley en de locale helden van The Titanium White.

my baby, dijkpop, andijk, festival, 2017, blues, psychedelisch, gras

De Jeugd Van Tegenwoordig, Bron, Vieze Fur, Willie Wartaal en Faberyayo zijn ons muzikaal gezien al meer dan tien jaar te slim af. Volgens Faberyayo gaan ze hiermee door “…….tot het graf and beyond” Gelukkig maar want ieder album van De Jeugd is toonaangevend, levert hits en zorgt voor uitverkochte clubtours. En dan waren de laatste twee jaar de kersen op de taart met uitverkochte HMH shows en vele euforische festival optredens.
My Baby is een Nederlands-Nieuw-Zeelandse band, opgericht in Amsterdam. Hun muziek is een mix van blues, country en funk. In het buitenland al op de radar van vele grote muzikanten die My Baby “New Favorite band” noemen. Vorig jaar sleepten ze al een Edison in de wacht en met een nieuw album op zak zullen ze op Dijkpop laten zien waarom My Baby een live sensatie is.
Moksi sluit dit jaar het Dijkpop Festival en Moksi gaat altijd en overal door het plafond. Het is dan ook niet zo vreemd dat Yellow Claw ze bij hun label onderbracht. Met stuiterende partybangers die klinken als een mix tussen UK Bass en EDM maken ze inmiddels hordes mensen gek over de hele wereld. Samenwerking met wereldster DJ Snake en remixes voor Hardwell en Yellow Claw.

Kl*te

Donkere en rauwe beats, doorgesnoven teksten over goed naar de kl*te gaan. Yung Internet rappers Yelli, Yung Mau en producer Jellinek gaan een kolkende massa creëren in de Rheino’s stage. Hottest act warning!!
Gas geven!…., dat gaat St. Tropez al vroeg in de middag doen op het hoofdpodium van Dijkpop. Voorheen heette ze Go Back to the Zoo en nu noemen de heren zich St. Tropez. Andere naam en nog betere muziek. Het recept is simpel, scheurende gitaren, bezwerende zang en er altijd vol voor gaan. Wordt een vroeg hoogtepunt!
Over de gehele dag zal er gas worden gegeven, wat te denken van Death Alley die savonds de Rheinos stage mogen bevlekken met hun old school metal rock muziek. Denk aan heel lang haar, denk aan 3 dagen onafgebroken sleutelen aan je motorblok, denk aan een veel te kleine broeierige bar. Volume maximaal en gaan! Moshpit alert!!

UK Garage/House

Dit jaar ook weer een Jupiler stage en de DJ’s die we daar van bekend kunnen maken is Holy Goof. Hij is een van de meest veelbelovende nieuwkomers uit de UK. Trots dat we Engelse DJ Holy Goof nog naar ons land weten te krijgen voor een set op het Dijkpop festival waar de opkomende UK Garage / UK House dit jaar centraal staat.
De opener van het Dijkpop Festival 2017 zaterdag 8 juli om 13.00uur. Deze eer is dit jaar voor The Titanium White die met hun vintage instrumenten psychedelische muziek maken alsof Pink Floyd en The Doors samen een huwelijk zijn aangegaan. Laat je meevoeren in de lang uitgesponnen jams die de heren live ten gehore brengen. De eerste plaat Psychedelic Stranger komt eraan.

Titanium, White, Dijkpop, Festival, 2017, Andijk, Onderdijk, Keut

Vroege Vogel

De kaartverkoop voor de 34ste editie van Dijkpop is al in volle gang en de eerste 2 shifts met kaarten zijn al strak uitverkocht. Profiteer nu het nog kan van de Vroege Vogel ticket actie. Deze is slechts €28,00 en zijn hier te bestellen. Dijkpop Jong & Fris-entreekaarten € 18,50 (excl. reserveringskosten) zijn ook via deze link te bestellen.

Nieuws