In juli 1984 organiseerde het toenmalige jongerencentrum Exit voor de eerste keer het Dijkpop Festival. Deze eerste editie was meteen een groot succes met een uitverkocht Sarto met 550 bezoekers.

De afgelopen jaren is het Dijkpop Festival uitgegroeid tot een gerenommeerd en geliefd festival in Noord-Holland dat tijdens de laatste twee edities zelfs uitverkocht was. Vele artiesten als Herman Brood, Lois Lane, Van Dik Hout, Ellen ten Damme, Kane, Di-rect, Krezip, Ilse DeLange, Bløf, Voicst, The Sheer, Beth Hart, Milow, Saybia, Bush, Typhoon, Douwe Bob, Blaudzun, Yellow Claw en Triggerfinger, My Baby, Michelle David, de Jeugd van Tegenwoordig, The Charm The Fury hebben Andijk in de loop der jaren op haar grondvesten doen trillen. Het geheim achter het succes van het festival zijn de meer dan 300 vrijwilligers die samen Dijkpop ieder jaar weer tot een succes maken.


Organisatie

De organisatie van het Dijkpop Festival is in handen van de Stichting Dijkpop, Postbus 26, 1619 ZH te Andijk. Telefoonnummer is 06-46224222. E-mail: info@dijkpop.nl.