Het Dijkpop Festival heeft een rijke historie. Met 33 edities is het festival in Andijk het langstlopende festival in de regio. Onlangs verscheen het Dijkpop Festival Jubileum Boek ter ere van de 30e editie. Vol met verhalen, anekdotes en rijk aan beeldmateriaal vanaf de eerste editie in 1984 tot aan de 30e editie in 2013. Onderstaand een artikel uit het boek over Douwe Bob, de singer songwriter die op het Dijkpop Festival van 2013 stond. Het boek is te bestellen via info@dijkpop.nl

 

Als hij had geweten dat er foto’s werden gemaakt, had hij wel iets anders aangetrokken. Maar Douwe Bob Posthuma gaat toch gewillig liggen op het dak van dé Dijkpopbus, die in 2013 ter promotie diende. “Ik kom graag weer naar Andijk, ik hou van jullie.

De foto’s in, op en bij het Volkswagenbusje werden gemaakt ter illustratie van een interview in het Noordhollands Dagblad, dat Douwe Bob gaf omdat hij naar Andijk zou komen. Een half jaartje later laat hij weten graag nog een keer naar Dijkpop te komen, dat als een warm bad aanvoelde.

Kok
“Die zomer hebben we ontzettend veel festivals bezocht, dus het is soms lastig om ze uit elkaar te houden. Maar Dijkpop herinner ik me nog heel goed. Zoals dat busje, wat een goed idee! Dat moet zoveel mensen opgevallen zijn. Wat me van die dag vooral bijgebleven is, is dat het allemaal zo goed geregeld was. En het eten was erg lekker. Complimenten voor de kok.”

Stug
Douwe Bob won in 2012 de titel ‘Beste Singer Songwriter van Nederland’. We werden met z’n allen verliefd op zijn muziek, die dromerige blik en zijn bijzondere kledingstijl. Andijk mocht kennis met hem maken bij een middagoptreden, de geboren Amsterdammer heeft er goede herinneringen aan. “Het was supertof, die gig ging lekker. Het was in de middag en de zon scheen, heerlijk. In de zomer is eigenlijk alles leuk. Het maakt mij niet uit of ik ’s middags of ’s avonds optreed. ’s Avonds zit er natuurlijk meer drank in de man bij het publiek en is de sfeer wat feestelijker, maar ’s middags kun je iets ingetogener nummers spelen en geniet het publiek daar van. Dat West-Friezen maar stug zouden zijn heb ik niks van gemerkt. Er is echt geen verschil met bijvoorbeeld Amsterdammers.

We zijn allemaal Nederlanders en ik speel voor iedereen even graag. Ik kom graag weer terug naar Andijk, ik hou van jullie!”

Beste Singer Songwriter komt graag terug naar Andijk
Verhalen