Back to the top

Het Cafe Singer Songwriter

Jenta is pas 18 jaar en komt uit een muzikale familie. Vanaf haar twaalfde trad ze al af en toe op en vanaf haar dertiende begon het aantal optredens langzaam op te lopen. Dit bleef niet onopgemerkt. Zo heeft ze bijvoorbeeld gespeeld op diverse lokale podia. Jenta speelt grotendeels haar eigen nummers, zowel in het Nederlands als in het Engels, waarbij zij zichzelf begeleid op gitaar. Als Jenta een cover speelt, dan gaat dat altijd in haar eigen stijl en smaak. Jenta is een talent waar we nog veel van hopen te horen. Op Dijkpop komt Jenta met een band vol “local heroes”. Dijkpop en Jenta gaan samen geschiedenis schrijven op onze Singer songwriter stage, hier wil je bij zijn!

Aanvang 14:00 uur
Hèt Café op Andijk Singer Songwriter

Christie is zangeres en songwriter en schrijft Nederlandstalige liedjes. Eind 2019 verscheen haar debuutalbum ‘Ontdekkingstocht’ met daarop zelfgeschreven songs geïnspireerd door haar eigen levenservaringen.
‘Ze brengt de teksten, geïnspireerd door haar eigen levenswandel, met groot gemak tot leven, zowel muzikaal als puur vertellend.’ (…)  Met Ontdekkingstocht heeft Christie een indrukwekkend debuutalbum neergezet.'(Muziekwereld – magazine Nbt
Voor haar nieuwe project ‘Onze Verhalen’ ontmoette de zangeres de afgelopen jaren diverse mensen en schreef ze een lied naar aanleiding van hun verhaal. Deze ‘levensverhalen’ liedjes en nummers van haar album ‘Ontdekkingstocht’ zullen langskomen tijdens haar optreden.

Aanvang 16:00 uur
Hèt Café op Andijk Singer Songwriter

Tijdens de Allerheiligenvloed in 1570 brak de oostkant van de Nieuwendammerdijk door. Het water sloeg een gat en Waterland overstroomde. Het meer dat ontstond, bestaat nog altijd en heet de Schellingwouderbreek (kortweg: de Breek), een verborgen oase in het oude dorp Nieuwendam, inmiddels opgeslokt door Amsterdam-Noord. Bijna 450 jaar later streken Steef (Stanley en de Menzo’s), David (El Pino & the Volunteers) en Sander (No Ninja Am I) op nog geen 50 meter van elkaar neer op de oevers van de Breek. Steef begon te schrijven over het nieuwe leven in het oude dorp, Sander en David maakten er muziek bij.

Aanvang 17:45 uur
Hèt Café op Andijk Singer Songwriter

Dit is een artiest waar je echt goed voor moet gaan zitten. Wynnm, afkomstig uit Pocatello, Idaho, is nu gevestigd in Amsterdam, waar ze zich blijft ontwikkelen. Haar muziek voelt aan als een warm bad. De muziek van Wynnm kun je omschrijven als een samensmelting van elementen van elektronische productie en westerse Amerikaanse volksmuziek. Wynnm kreeg wereldwijde aandacht voor streaming en radio in 2020 voor haar debuut-EP-album “Moonwalking”, dat was meer dan een miljoen keer gestreamd.
Wynnm’s volgende aankomende project “Silverteeth” markeert een duidelijke evolutie in het etherische geluid dat ze creëert met haar unieke stem en driekoppige band. Hou deze artiest in de gaten, wij gaan nog veel van haar zien. Op onze vernieuwde singer songwriterstage kun je even ver weg van de normale wereld genieten van deze bijzondere en zeer talentvolle en veelbelovende artiest.

Aanvang 19:45 uur
Hèt Café op Andijk Singer Songwriter

​​Deze lokale held heeft geen introductie nodig. Joost was afgelopen decennia veelvuldig  te vinden in theaters en poppodia door heel Nederland en kreeg lovende kritieken over zijn stem en zijn spel. Al vele edities stond Joost op Dijkpop, meestal met een biertje in zijn hand. Dit jaar met zijn gitaar en een tas vol eigen liedjes.

Aanvang 21:45 uur
Hèt Café op Andijk Singer Songwriter

Judy Blank is een Nederlandse singer-songwriter. Ze deed mee aan het programma De Beste Singer-songwriter van Nederland. Je gelooft het niet, maar de meest gedraaide muziek op de platenspeler van Utrechtse indiefolksensatie Judy Blank is… Motown. Opzwepende soul met een bitterzoet randje, vaak verstopt onder feestelijke blazers. Dansbare droevige disco. Favoriet is ‘Tears of a Clown’, een banger van Smokey Robinson. De context van dit liedje werd de inspiratie voor Saddies, haar nieuwe EP, die in april is verschenen. Want het leven is nu eenmaal niet altijd een feestje. Judy Blank heeft haar sporen live dik verdient en zal ook de mensen die Judy nog niet kennen op Dijkpop verrassen.

Aanvang 23:30 uur
Hèt Café op Andijk Singer Songwriter

Dit is de bierbrouwer van Poesiat & Kater zelf, de vader van de Dos Burros die je in Hèt Café kunt kopen. Hij laat de ketels even staan en doet zijn koptelefoon op. Je kunt de hele dag in onze nieuwe tent blijven, je hoeft alleen maar even tussendoor bij Hèt Cafe een speciaalbiertje van zijn brouwerij te halen. Net als de vorige editie is het bijwonen van zijn sets een lust en verrassing voor de oren. DJ Dubbele Duim is te zien op de Singer Songwriter stage tussen de acts door. 

 

Aanvang tussen de bedrijven door
Hèt Café op Andijk Singer Songwriter

©JoostintheHouse/Dijkpop Festival