Back to the top

Main Stage

Met Robert Jon & the Wreck brengt Dijkpop een lekkere pot soulvolle bluesrock met een southern feel van Californië naar Andijk. De gitaarpartijen zijn om te smullen en de 3-stemmige zang geeft de nummers net een beetje extra punch. Ben je dol op de platen van Black Crowes, Allman Brothers, Blackberry Smoke, Gov’t Mule en de Teskey Brothers dan ben je ook bij deze band aan het goede adres voor een topshow.

Aanvang 14:45 uur
Main Stage

Froukje is nog maar 18 jaar als ze zich begin 2020 met haar single ‘Groter dan Ik’ in een klap profileert als een van de nieuwe beloften van de Nederlandse alternatieve pop. 
Deze zomer speelt Froukje op vele festivals waaronder Rock Werchter, Pukkelpop, Lowlands, Dauwpop, Paaspop en Dijkpop. Het belooft al met al een zinderende muzikale toekomst voor Froukje, die zich voortbeweegt met een aura van authenticiteit en inhoudelijke urgentie dat in een woelig tijdperk even verfrissend als broodnodig aandoet. 

Aanvang 16:45 uur
Main Stage

Son Mieux is de zevenkoppige band rondom Camiel Meiresonne. Hij is liedjesschrijver, zanger, gitarist, toetsenist en producer en naast rasmuzikant ook nachtvlinder, romanticus en gevoelsmens. Wel eentje die zijn zielenroerselen pas omzet tot liedjes als hij er afstand van heeft genomen. Op het debuutalbum ‘Faire de Son Mieux’ staan tien pure popliedjes met onweerstaanbare hooks en refreinen. Met een persoonlijk verhaal zoals in de beste folk, nu gecombineerd met een elektronische onderlaag. Deze combinatie resulteert in dansbare indiepop met een emotionele lading. Voilà: het DNA van Son Mieux.

Aanvang 18:45 uur
Main Stage

De Antwerpse band Bazart schoot naar de top van de Belpop met hun neo-klassieker ‘Goud’.  Hun debuutplaat “Echo” haalde platinum en onderweg verzamelden ze een gros MIA beeldjes voor op de schouw. Bevestigen deden ze met hun opvolger ‘2’, de frisse pop single ‘Grip (Omarm Me)’ volgde de voetstappen van hun voorgangers ‘Chaos’, ‘Lux’ en ‘Tunnels’ naar de top van de hitlijsten. 
Live bouwden ze een ijzersterke reputatie op met tot de nok gevulde Sportpaleizen, een resem Ancienne Belgique’s en eyecathing performances op festivals zoals Pukkelpop, Werchter en Pinkpop. De broeiende synths van Oliver, emotionele backings van Simon en podiumcapriolen van Mathieu; staan garant voor een ‘must see’ bruisend optreden. Deze zomer komt Bazart naar Andijk voor een spetterende show! 

Aanvang 20:45 uur
Main Stage

White Lies behoeft eigenlijk geen introductie. ‘To Lose My Life’, ‘Farewell To The Fairground’ en ‘Bigger Than Us’ brachten White Lies eind jaren ’00 naar de top van de Britse alternatieve indiescene, tussen namen als Editors en Interpol. Het donkere maar pakkende postpunkgeluid van White Lies is van stadionwaardig niveau, bewezen ze door de jaren heen op alle festivals. Met trots presenteren wij White Lies op Dijkpop, een absolute aanrader!

Aanvang 22:45 uur
Main Stage

Aanvang 00:15 uur
Main Stage

©JoostintheHouse/Dijkpop Festival