Back to the top

Rheino’s Partyground

Dijkpop zag WIES voor het eerst op Noorderslag en was op slag verliefd. Wies is een Nederlandstalig poptrio uit Amsterdam, bestaande uit Jeanne Rouwendaal, Tobias Kolk en Dan Huijser. Naast invloeden van alternatieve rock en elektronica kenmerkt de muziek van WIES zich door een onmiskenbare Do It Yourself-mentaliteit. De liedjes zijn gedachtespinsels over zowel de grote vragen in het leven als de kleine dingen die een jongvolwassene bezighouden. De band won in 2020 de 3FM talent Award en deed in het najaar van 2021 een uitverkochte clubtour, welke vervolg krijgt in het voorjaar van 2022. Het debuutalbum ‘Het Is Een Wie’s is in het najaar van 2021 verschenen en daarop staan onder meer de singles ‘Soms Is Het Te Laat’, ‘Barman’, ‘Meisje’ en ‘Radiostilte’. WIES zal Dijkpop openen op onze Rheinos stage. Dan ben je er al vroeg bij!

 

Aanvang ??:?? uur
Rheino’s Partyground

Daar was eens een nieuwe Nederlandstalige band uit Den Haag, Prins S. en De Geit. De knappe Prins S. (rap/zang/keyboard/gitaar) zijn Marne (zang/gitaar) en Daniel (Beats & Synths) spelen de sterren van de hemel. Ze droomde over een festival waar ze volledig los konden zijn van de wereld om ze heen. Gelukkig vonden ze Dijkpop en Dijkpop heeft hen gevonden. Luister naar hun singles Nacht en Kinderboerdeij (Keiblij) op Spotify. Beide genieten al support op radio 3FM en het album is in de maak. De muziek is een mix van rap, elektronische en experimentele popmuziek. Prins S en De Geit zal het betoverende podium van ons Rheinos kasteel beklimmen.

Aanvang ??:?? uur
Rheino’s Partyground

De Baron maakt Guerrilla-Brass. Stomende Brass, urban Balkan & art rock, in je moerstaal. Ze creëren liefdevol anarchisme en storten bakken aan energie uit over het publiek. Deze band heeft een waanzinnige live reputatie en is dan ook alleen live te zien op de betere festivals zoals Dijkpop. Ondanks de jeugdige leeftijd weerklinkt er voornamelijk ervarenheid. Een perfecte basis om daar vanuit op hongerig stroperspad te gaan. Hijs de zeilen, De Baron is in aantocht en komt naar Dijkpop!

Aanvang ??:?? uur
Rheino’s Partyground

Paul Sinha was een van de twee leden van Van’s ’n Purp. Dat was een duo dat elkaar leerde kennen op de Herman Brood academie en nu uit elkaar is gegaan in soloprojecten. Paul is zichzelf meer gaan richten op producen en fikst nu zo veel mogelijk zelf. Dat gaat hem ook heel goed af. Deze jonge artiest geeft aan geen grenzen te stellen aan zijn toekomst en hoopt snel een onmisbare schakel te zijn binnen de Nederlandse muziekwereld. Met Antoon had hij de hit ‘Bootje’. Wij gaan deze artiest nog veel zien. Aanrader live!

Aanvang ??:?? uur
Rheino’s Partyground

Valvetronic is een Brassband uit Amsterdam die elk publiek uit zijn dak laat gaan. Hun muziek, een mix van House/Dance/HipHop, barst van de energie. Deze band heeft sinds hun debuut in 2018 menig groot podium, waaronder Paradiso, platgespeeld. Denk aan festivals als ESNS, ADE, North Sea Jazz, Oerol en So What’s Next. Deze explosie van beats, brass en bangers moet je live hebben meegemaakt! Dijkpop was bij Noorderslag en zag wat deze band kan doen live  Met trots presenteren wij: The Valvetronic Brassband! Op z’n kop zetten dus, die Rheino’s.

Aanvang ??:?? uur
Rheino’s Partyground

‘Ik werd wakker, heb weer ** veel geblowd,’ luidt de iconische openingszin waarmee Gotu Jim eind 2017 furore maakte op Soundcloud. De sympathieke zingrappende student had je favoriete kleinzoon kunnen zijn, ware het niet dat er zulke uitzinnig vulgaire teksten uit zijn mond komen. Gotu Jim (vrij vertaald uit het sranang; Gouden Jim) is klaar om deze zomer heel veel nieuws te droppen en zal zeker de bom doen ontploffen op Andijk!

Aanvang ??:?? uur
Rheino’s Partyground

Ze zijn vanuit de verre uithoeken van de Melkweg naar Planeet Aarde gereisd om een nieuw soort muziek in onze wereld te brengen…Henge! Ze komen in de naam van Rave en ze brengen Dijkpop het geschenk van Cosmic Dross, een soort muziek die nieuw is in de wereld zoals we die kennen. We hebben een primeur: Dijkpop is een experiment, de rest van planeet aarde mag hier nog niets van weten.
Ons soort heeft codes ontvangen van Space, om ons te helpen Liefde en Dansen, maar onze leiders werden bang en hebben de codes voor ons verborgen. Nu krimpt je Bewustzijn en onze leiders Vernietigen onze wereld met oorlogswapens. Ravelings van Aarde, Rebelleer! Absorbeer de gemuteerde frequenties van Cosmic Dross. Er zijn geen aardse woorden om deze geluiden te beschrijven. Bezoeker van Dijkpop kom naar de Rheinos Partyground en je zult weer leren Liefhebben en Dansen.
Dit is jouw toekomst. Leg de wapens neer, Verenig en Koloniseer eerst het Dijkpop Festival, daarna de Aarde en de Ruimte.

Aanvang ??:?? uur
Rheino’s Partyground

Dopebwoy is een Nederlandse rapper en producer met een lange muzikale geschiedenis. In 2017 brak de rapper door met de single ‘Cartier’. Deze track stond meer dan 12 weken in de top 10 lijst van de Nederlandse Charts en ook internationaal werd deze single een groot succes. Dopebwoy heeft verder geen uitleg nodig, echte kenners zullen aanwezig zijn bij zijn energieke liveshow!

Aanvang ??:?? uur
Rheino’s Partyground

©JoostintheHouse/Dijkpop Festival