Back to the top

Rock & Rolla

Het is moeilijk te ontkennen: Brutus is een van de meest enerverende heavy bands van dit moment in de Benelux. Hun albums oogsten louter lauweren en de live-reputatie van de Vlaams Brabantse band is erg goed. Voor degenen die de muziek al kent, zal het een genot zijn om de nummers met de vurige energie die een band in dergelijke topvorm live brengt te ervaren. Ken je Brutus nog niet? Dijkpop geeft je graag de introductie van deze heavy sensatie. Wrijf maar goed een paar keer in je ogen, je ziet het echt; een vrouwelijke drummer die ook nog eens zingt, wat een band! Deze band doet Dijkpop verlangen om weer hutje-mutje, bezweet, springend en schreeuwend een concert mee te maken en dat kan op onze Rock & Rolla. Mis Brutus niet!

 

Aanvang ??:?? uur
Rock & Rolla

The Grand East is terug…en hoe. Er komt een nieuw album dat bol staat van de onderhuidse spanning. Als een ballon die elk moment kan knappen. Met nieuwe invloeden als Velvet Underground en King Gizzard & The Lizard Wizard brengen ze hun sound naar het nu. Live geven ze nog steeds een dampende rock ‘n soul show met een zanger die zingt alsof hij door een voodoo-priester op de hielen wordt gezeten.
Voor hun nieuwe album houdt The Grand East alles in eigen hand. Ze brengen het uit op hun eigen label dat samen met hun fans werd opgezet. Na meer dan 40 festivals en 2 eigen clubtours  is het tijd voor een nieuw hoofdstuk. Dat begint nu.

Aanvang ??:?? uur
Rock & Rolla

Het Belgische vijftal Whispering Sons brengt een donkere en unieke mix van experimentele en hectische postpunk. De angstige en voortstuwende instrumentatie combineert elementen van no wave, industrial en avant-punk en is meedogenloos en griezelig geabstraheerd, terwijl de woorden van zangeres Fenne Kuppens, gezongen in een dramatisch en onderscheidend laag register, die extra, centrale spanning injecteren. Met hun beruchte woeste liveshows heeft Whispering Sons zichzelf ook stevig gecementeerd als een live band die je gezien moet hebben.
In de afgelopen twee jaar heeft de band voortdurend hun eigen verwachtingen overtroffen. Met elke belangrijke stap voorwaarts die ze zetten, hertekenen ze de grenzen van wat ze mogelijk achten en gaan ze daar weer naar behoren over. ‘Several Others’ markeert de eerste full-length van Whispering Sons sinds hun debuut ‘Image’ in 2018. Nadat de band zich in de zomer naar de Ardennen had teruggetrokken, nam de band de sterkste delen van hun oude werk en verfijnde ze nog verder. Waar ‘Image’ theatraal en breedbeeld was, concentreerden ze zich dit keer meer op hun grootste kracht – pure, pretentieloze intensiteit. Dijkpop presenteert met trots deze supergroep, te zien op onze R&R stage.

Aanvang ??:?? uur
Rock & Rolla

Sinds 2012 handelt The Guru Guru in Borderline Rock. Denk: een leadvocal in een veelkleurige dwangbuis opgejaagd door koortsige gitaren en een stuiptrekkende ritmesectie. Met hoorbaar spelplezier worden de regeltjes van de indie-math-psycho-noise herschreven, hetgeen resulteert in weerspannige songs die bij momenten verrassend lekker binnenglijden. Hun dope halen ze bij dezelfde dealer waar ook METZ, Pere Ubu, Deerhoof, The Jesus Lizard, the Mars Volta & Andy Kaufman kind aan huis zijn.
Live is The Guru Guru een must. Terwijl de energie van het podium komt gegutst balanceert frontman Tom A. op het randje van een theatrale psychose – zoals een spast die met een scheermesje een ajuin pelt, in snikken uitbarst en schuimbekkend het publiek de schuld geeft! Waarschuwing: pis niet in uw broek!
Het publiek op Dijkpop is gewaarschuwd: The Guru Guru zit niet meer in een dwangbuis maar is nu koning van het gesticht en gaat de Rock & Rolla naar een hoger plan tillen. Get ready ’to be folded origamiwise.’

 

Aanvang ??:?? uur
Rock & Rolla

Heb je nog niet gehoord van Hang Youth? Dan heb je een van de beste punkbands van het moment gemist. Hang Youth houdt bewust het midden tussen een grappig kunstproject, een kwade tweet en een bloedserieuze punkband. In 2020 brachten de Amsterdammers de albums ‘Boel aan de Hand’ en ‘Alles moet Beter’ uit, met ultrakorte maar radicaal furieuze hardcore poppunk-beukers als ‘Waarom is alles zo kk duur?’, ‘Ik geef een neer voor geen Rutte IV’ en ‘Belastingdienst’. Uit de voegen barstend van sociale betrokkenheid voeren de jongens hun extreem anarchistische agenda door waar maar kan. Deze band moet je eens in je leven live ervaren en dat kan deze zomer in Andijk.

Aanvang ??:?? uur
Rock & Rolla

Vunzig, vettig en een beetje guur: dat is Tramhaus! Hun muziek vult het gat dat een kapsalon na een avondje stappen achter heeft gelaten met een sound die druipt van het audiovisuele frituurvet. De Rotterdamse band is samengevoegd met leden uit andere bekenden uit de scene daar, zoals Vulva, Pig Frenzy en Nagasaki Swim, om de muziek te maken die ze allemaal in die projecten niet kwijt konden. Ben je opzoek naar hoekige postpunk met een dosis reggaeton beat, dan ben je bij deze band aan het juiste adres. Zorg dat je op tijd in de Rock & Rolla bent, de band zal daar volledig losgaan!

Aanvang ??:?? uur
Rock & Rolla

©JoostintheHouse/Dijkpop Festival