Johannes, Dijkpop, Andijk, The Shavers

The Shavers zijn niet weg te denken uit de Westfriese Rock & Roll geschiedenis. Het gaat terug tot begin van deze eeuw. De toenmalige programmeur van het Dijkpop Festival werd bestookt met cd’s van ene Hans Boomsma. Een enorme vent met een enorme uitstraling. Cd na cd bereikte de brievenbus en plofte op de deurmat. Surfrock en Rockabilly met bakken energie.

De aanhouder wint moet Hans ongetwijfeld gedacht hebben. Later is dat ook verteld aan Johannes de Boom, want zo is hij nu éénmaal bekend geworden. Dat vond hij prachtig, die vastberadenheid en daadkracht. In 2004 stonden The Shavers voor het eerst op het Dijkpop Festival wat toen ook nog een variant had op de vrijdagavond met WestFrieslandRocks! Lokale bands traden op en het publiek kon stemmen op de band die de volgende dag het daadwerkelijke Dijkpop Festival mocht openen. The Shavers deden niet mee want die waren die avond dè hoofdact. Het jaar daarop was Johannes de Boom de presentator van diezelfde avond en in 2006 vervingen ze Intwine met wederom een krachtige surfrockshow die zijn weerga niet kent.

Na diverse keren afscheid te hebben genomen gaven ze in december 2019 een concert in een strak uitverkocht Paradiso. Met Johannes en Theo en op de gitaar de 16-jarige zoon van Theo die met verve de show stal. Cock kan oprecht trots zijn op zijn kleine neefje die opeens heel erg groot leek in dat almachtige kolkende Paradiso waar Cock van bovenaf meekeek en zag dat het goed was.

The Shavers op Dijkpop 2020. Dat kan niet anders.

Bands
0