The Shavers, Dijkpop Festival, 2006

Super trots zijn we op de line-up veel acts die we voor ogen hadden komen dit jaar ook echt naar Andijk. Dijkpop vaart daarin zijn eigen koers en zoekt naar bands die ook echt thuis horen op het podium van één van de 5 stages. In variatie, energie en kwaliteit wordt 2020 echt een top jaar. Ook de totaal beleving met theater gaat heel tof worden.

Lil’ Kleine is het alter-ego van Jorik Scholten (1994) en ras-Amsterdammer. Hij scoorde een enorme hit met ‘Drank en Drugs’ en kreeg hier een dubbel platina plaat voor. Na talloze successen, hiphop- en popprijzen en optredens op de grootste festivals, is Lil’ Kleine uitgegroeid tot de nummer 1 rapper van Nederland en die mag dus zeker dit jaar niet ontbreken op Dijkpop.            

Mesto is net begonnen aan zijn DJ-carrière maar heeft al enorme skills ontwikkeld. Hij begon op 11-jarige leeftijd met drummen en ontdekte al snel dat hij ervan houdt om zijn eigen muziek te maken. Inmiddels tourt dit jonge talent al over de hele wereld en heeft hij op de grootste festivals gestaan.                         

De Belgische band Bazart staat al zo lang op het wensenlijst van Dijkpop en dit jaar komen ze dan ook echt. Als heuse popsterren naar Vlaamse maatstaven doen zij met hun Nederlandstalige kleinkunstteksten en sfeervolle indie-synthipop menig gevoelig hart harder kloppen op 4 juli.                            

In 2017 stond MY BABY ook al op de bühne van Dijkpop. Deze hypnotiserende trip naar andere, zeg maar gerust hogere sferen smaakte naar meer en daarom komt één van de beste bands van Nederland dit jaar terug!

Er is geen betere manier om een publiek in beweging te krijgen dan de blazers van Amsterdams nieuwste brassband; Valvetronic Brassband.

De meeste bijzonder band van Nederland komt nog 1x speciaal voor Dijkpop naar West Friesland. Trots zijn we op de komst van The Shavers met daarin de zoon van drummer Theo op gitaar: Eg de Jong, slechts 16 jaar…

2020
0