LIL KLEINE

Watch LIL KLEINE - BLIJVEN

Lil Kleine is het alter-ego van Jorik Scholten (1994) en ras-Amsterdammer. Hij scoorde een enorme hit met ‘Drank en Drugs’ en kreeg hier een dubbel platina plaat voor. Na talloze successen, hiphop- en popprijzen en optredens op de grootste festivals, is Lil Kleine uitgegroeid tot de nummer 1 rapper van Nederland en die mag dus zeker dit jaar niet ontbreken op Dijkpop Festival. 

THE SHAVERS

Watch THE SHAVERS - HALVARINE

The Shavers is misschien wel de meest bijzondere band die ooit op Dijkpop stond. Na het optreden in 2006 nam de band afscheid omdat zanger Johannes de Boom teveel lichamelijke ongemakken kende. Na een indrukwekkende serie operaties van de zanger keerde de band in 2009 terug met de EP Orthopedia.
In 2011 moest de band wederom “stoppen” …. nu vanwege het veel te jong overlijden van gitarist Cock de Jong. Daarmee leek het doek definitief te vallen voor de band. Jaren leek Cock onvervangbaar maar de nu inmiddels 16 jarige Eg de Jong (zoon van drummer Theo en neef van Cock), is een ware opvolger gevonden.Een uitgebreide tour zit er niet in maar The Shavers zullen oud en nieuw materiaal spelen op 4 juli in een show die zijn weerga niet kent. The Shavers: een band die altijd terugkomt!

BAZART

Watch BAZART - MAANLICHT

De Belgische band Bazart staat al zo lang op het wensenlijst van Dijkpop en dit jaar komen ze dan ook echt. Als heuse popsterren naar Vlaamse maatstaven doen zij met hun Nederlandstalige kleinkunstteksten en sfeervolle indie-synthipop menig gevoelig hart harder kloppen op 4 juli.    

MY BABY

Watch MY BABY - IN THE CLUB

In 2017 stond MY BABY ook al op de bühne van Dijkpop. Deze hypnotiserende trip naar andere, zeg maar gerust hogere sferen smaakte naar meer en daarom komt één van de beste bands van Nederland dit jaar terug!  

VALVETRONIC BRASSBAND

Watch VALVETRONIC BRASSBAND - HONK

Er is geen betere manier om een publiek in beweging te krijgen dan de blazers van Amsterdams nieuwste brassband. De jonge Valvetronic Brassband creëert een sterke mix van energieke EDM- en hiphopmelodieën die je zullen verbazen. Na hun debuut in Paradiso speelden ze MadNes festival, Zomerparkfeest, Oerol, So What’s Next, Noorderslag en het prestigieuze North Sea Jazz festival … deze zomer is Dijkpop aan de beurt en zal deze live sensatie ervoor zorgen dat je niet stil kan blijven staan!

MESTO

Watch MESTO - LEYLA

De 20-jarige dj Melle Stomp, beter bekend als Mesto, sluit dit jaar onze grote tent af. Op zijn jonge leeftijd tourt dit jonge talent al over de hele wereld en heeft hij op de grootste festivals gestaan. En dat het een naam is om in de gaten te houden werd afgelopen vrijdag nogmaals bevestigd. Zijn nieuwste track “Don’t Worry” met de Amerikaanse soulzanger en rapper Aloe Blacc is de belangrijkste dancetrack van het moment (volgens Radio 538). Dus spaar 4 juli al je krachten voor deze afsluiter. 

2